Skip to main content

- Over ons -

Ons verhaal

Meer dan twintigduizend nieuwe ondernemingen vonden in 2021 de weg naar Antwerpen. Een stijging met bijna negen procent ten opzichte van het jaar daarvoor én een nieuw record. Hiermee is Antwerpen nog steeds de koploper in Vlaanderen en dus duidelijk de place to be voor start-ups!

Om al dit ondernemend talent in goede banen te leiden, is Start-up Antwerp opgericht. Met dit nieuwe platform willen we alle start-ups, verschillende startersinitiatieven en gevestigde ondernemingen in de regio met elkaar in contact brengen. Het Antwerpse starterslandschap verbinden en start-ups versterken staat centraal.

Wegwijs maken in Antwerpse starterslandschap

Wij zijn trots op het uitgebreide en kwalitatieve aanbod aan opleidingstrajecten, coworkingspaces, etc. in Antwerpen. Als startende ondernemer is het voor jou misschien moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom bieden wij jou hier een handig overzicht van al die initiatieven!

Je netwerk uitbouwen

Jouw netwerk is belangrijk om met je onderneming meteen goed uit de startblokken te schieten! Wij brengen jou graag in contact met andere startende ondernemers, met ervaren ondernemers én met grote bedrijven. Dit doen we door partnerships tussen start-ups op te zetten, speeddates met gevestigde waarden in de bedrijfswereld te houden en community events te organiseren.

‘De contacten van die start-ups blijven meestal beperkt tot de eigen bubbel, waardoor ze vaak opportuniteiten mislopen. Door incubatoren en andere startersinitiatieven samen te brengen, willen we nog meer kruisbestuiving en samenwerking tussen start-ups faciliteren.’

Je laten inspireren

Als ondernemer is het belangrijk om open te staan voor nieuwe invalshoeken, uit je comfortzone te komen en mee te zijn met de nieuwste trends. Pik ideeën op door te luisteren naar de verhalen van andere ondernemers tijdens de maandelijkse pitchsessies, door netwerkmomenten en speeddates met gevestigde ondernemingen.

Ontdek onze activiteiten

“Van Antwerpen één van de Europese hotspots maken voor start-ups, dát is de missie van Start-up Antwerp!”

- Maak kennis met ons team -

Margo Mathys

Community builder

Sam Vanderleen

Eventcoördinator

Lauren Cools

Marketingcoördinator

- Maak kennis met onze ambassadeurs -

Matthias Browaeys

WinWinner & The Harbour

Dennis De Cat

Upthrust

Stéphanie Ouachan

Striktly

Mo Lamkoref

Momade Cupcakes

Filip Smet

AMOTEK Technologies

- Maak kennis met onze partners -

Universiteit Antwerpen

    Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland