Peter Wellens

Chestnote

Wie?

Peter Wellens, oprichter van Chestnote.

Wat?

Chestnote is een mobiele applicatie die het omgekeerde doet van Snapchat: je kan boodschappen versturen naar vrienden en familie, en je kan daarbij zelf bepalen op welke locatie en wanneer die boodschap wordt getoond.

Hoe is het idee ontstaan?

Chestnote is geboren uit een visie die Peter met zijn co-founder deelde om boodschappen te kunnen nalaten voor volgende generaties.

Waarom ondernemen?

Peter is ondernemer omdat hij er enorm veel plezier uit haalt. Hij blijft het doen omdat het werken in een start-up heel verrijkend is. Elk succes geeft gigantisch veel energie, en iedere keer als je tegen een muur botst haal je er veel voldoening uit als je met een flexibel team de problemen weer kan oplossen.

Grootste obstakel?

Het financieel aspect was niet makkelijk.

Belangrijkste mijlpaal?

De eerste duizenden gebruikers vlak na het lanceren was een grote mijlpaal, alsook het feit dat de Chestnote-familie groeide met een eerste werknemer.

Advies aan andere starters?

Theorie is goed, maar probeer waar je ook kunt ervaring te krijgen. Doe dat met een stage, met zelf een onderneming te starten enzovoort. Als je twijfelt of je het wel kan… doe het dan gewoon.